ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΙΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Την προσεχή Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου και ώρα 7,00 στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών, που γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μιλήσει ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Κώστας Πανίτσας με θέμα: «Αναφορά στον ποιητή της χαρμολύπης π. Παναγιώτη Καποδίστρια, και παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο: Καμένες πεταλούδες»
Είναι ίσως πρώτη φορά που το πνευματικό κοινό της πόλης μας και οι φίλοι των γραμμάτων θα γνωρίσουν την πνευματική-συγγραφική προσφορά του Ζακυνθινού Πρωτοπρεσβυτέρου Θεολόγου, ποιητή και δοκιμιογράφου π. Παναγιώτη Καποδίστρια.
Ο π. Παναγιώτης γεννημένος στο νησί της Ζακύνθου (Μπανάτο) σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Λογιστικά στην πόλη των Πατρών. Το 1983 έγινε κληρικός και ορίσθηκε εφημέριος στο χωριό του το 1987 ενώ από το 1996 είναι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ζακύνθου.
Από το 1992 διδάσκει στη Β/θμια Εκπαίδευση ενώ την περίοδο 89-94 παρουσίαζε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει αρκετές ποιητικές συλλογές του, ιστορικές και φιλολογικές μελέτες και δοκίμια. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στα γράμματα από πνευματικούς και άλλους φορείς.
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, αντεπιστέλλον μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» καθώς και άλλων πνευματικών σωματείων και συλλόγων.
Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.
Ο κ. Πανίτσας πέρα από την συνολική πνευματική προσφορά του π. Παναγιώτη Καποδίστρια θα παρουσιάσει και το τελευταίο του βιβλίο «Καμένες πεταλούδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου