ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΚΛΗ

AΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΚΛΗ

Σε δηλώσεις του ο εικαστικός καλλιτέχνης Κώστας Τσόκλης στην τηλεόραση της NET είπε τα εξής χαρακτηριστικά σχετικά με το βιασμό των γυναικών:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Ποιος είναι αλήθεια ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται στο σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος ο οποίος ρισκάροντας την ζωή του και την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό; Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω βρε παιδί μου η επίθεση»;
Θεωρούμε τελείως αδιανόητη την τακτική της κρατικής τηλεόρασης να φιλοξενεί απόψεις που νομιμοποιούν ενώπιον των τηλεθεατών το έγκλημα του βιασμού, ταυτίζουν το θύτη με θύμα ή ακόμη χειρότερα αντιστρέφουν τους ρόλους τους και τέλος προτρέπουν ανοικτά σε τέλεση εγκλήματος.
Μ’ αυτές τις δηλώσεις και μάλιστα επωνύμων καλλιτεχνών η κρατική τηλεόραση γίνεται όχημα διάδοσης των πλέον αποκρουστικών σεξιστικών ιδεών, προσδίδοντάς τους και κύρος από την γνώμη πνευματικού ανθρώπου.
Θεωρούμε πως είναι αναγκαία η παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβούλιο.
Πέραν τούτου, θεωρούμε πως είναι αναγκαία και η παρέμβαση του αρμοδίου εισαγγελικού λειτουργού δεδομένου ότι στις δηλώσεις Τσόκλη εμπεριέχεται σαφώς δημόσια προτροπή για διάπραξη κακουργήματος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου