ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΚΑΔΑ
ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Την προσεχή Δευτέρα 17η Ιανουαρίου και ώρα 7,00 στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών, που γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μιλήσει ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Περικλής Τρακαδάς με θέμα:
«Οδοιπορικό από την Άκράτα στα ύδατα της Στυγός»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα προβληθούν φωτεινές διαφάνειες όπου θα προβληθούν οι ομορφιές της διαδρομής του Αχαϊκού τοπίου.

. Ο κ. Τρακαδάς φιλόλογος και συγγραφέας από τον Αχλαδιά Φτέρης της Αιγιαλείας είναι ευρύτερα γνωστός για το συγγραφικό του έργο μια και ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός διαθέτει παραγωγικά το χρόνο στην έρευνα και συγγραφή σημαντικών ιστορικών και λαογραφικών δοκιμίων και βιβλίων. Το τελευταίο του πόνημα, με τίτλο «Περικαλλής Αχαϊκή Γη» είναι ένα οδοιπορικό σε χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων, και της Ανατολικής Αιγιαλείας και επιλεγμένων μονών και αρχαίων πόλεων του ευρύτερου νομού Αχαΐας. Έτσι το θέμα της ομιλίας του είναι επιλεγμένο και εμπλουτισμένο από τις σελίδες του έργου του στο οποίο ζωντανεύει την ιστορία των επισκεπτόμενων χωριών και κάνει αναφορά στους σημαντικούς ήρωες και διανοούμενους κάθε χωριού και παραθέτει έθιμα και δημοτικά τραγούδια της καθημερινότητας των κατοίκων του παρελθόντος. Έτσι η ομιλία του κ.Τρακαδάα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει ερευνήσει και μελετήσει την Αχαϊκή Γη.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου