ΑΙΤΗΜΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ. ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας στά πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, πέρα από την επαναφορά στον νέο Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά του αιτήματος γιά μετατροπή του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής, μετά από σχετική διαδικασία απαλλοτρίωσης, σε Μουσείο Κωστή Παλαμά, συνέταξε αίτημα - έκκληση η οποία περιφέρεται μεταξύ των πολιτών της πόλεως των Πατρών προς υπογραφή.
Ήδη την επιστολή -έκκληση έχουν υπογράψει εκατοντάδες πολίτες της Πάτρας.

ΠΑΤΡΑ ΜΑΡΤΗΣ 2009

ΑΙΤΗΜΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ






Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε η πόλη των Πατρών, ευτύχησε να είναι ο τόπος που γεννήθηκε το 1859, ο μεγάλος μας Εθνικός Ποιητής Κωστής Παλαμάς. Και το μόνο που θυμίζει το ιστορικό αυτό γεγονός, είναι μια εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή στο σπίτι που γεννήθηκε (Κορίνθου 241).
Η Σκιάθος διατηρεί το σπίτι του Παπαδιαμάντη.
Oι Μηλιές Βόλου διατηρούν το σπίτι του Άνθιμου Γαζή.
Η Τρίπολη διατηρεί το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη.
Οι Δελφοί διατηρούν το σπίτι του Σικελιανού και άλλες πόλεις επίσης διατηρούν τα σπίτια των εκλεκτών παιδιών τους ως Μουσεία και τα προβάλλουν ως αξιοθέατα.
Η Πάτρα οφείλει να πράξει το ίδιο για το ΣΠΙΤΙ του μεγάλου μας Εθνικού Ποιητή ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.
Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του!...
Ο Ποιητής μας ανήκει στο Έθνος μας και θεωρούμε ότι επιβάλλεται να περιέλθει στο Έθνος και το σπίτι που γεννήθηκε, με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ( Ν.2882/2001).
Με την ικανοποίηση του αιτήματος - έκκλησης, θα ικανοποιηθεί και η ψυχή του ποιητή μας, που μέσα από τους στίχους του έχει διατυπώσει την επιθυμία του για την επιστροφή του σ’ αυτό:

«Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι
στοιχειό είναι και με προσκαλεί ψυχή και με
προσμένει…»


ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου