ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ:Περίεργα πράγματα....

ΔΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ:Περίεργα πράγματα....
Δευτ. 08 Νοεμβρίου 2010, 10:12

&
nbsp;

Αυτό που συνέβη με τις εκλογές στον δήμο Πηνειού αποτελεί περίπτωση για σοβαρή μελέτη της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος, σε σχέση με την πολιτική του «ταυτότητα».
Μόλις έναν χρόνο πριν, οι τρεις Καποδιστριακοί δήμοι Βαρθολομιού, Γαστούνης και Τραγανού, έδιναν συνολικά ποσοστά 54,16% στο ΠΑΣΟΚ και 35,51% στη Νέα Δημοκρατία. Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ πήρε 38,59% και ο υποψήφιος δήμαρχος που δήλωνε ανεξάρτητος αλλά οι στατιστικές τον «χρεώνουν» στη ΝΔ πήρε 59,18%. Και μην βιαστείτε να συμπεράνετε ότι είναι θέμα προσώπων ή προσωπικοτήτων, διότι και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κανέναν από τους τρεις δήμους!
Λέτε το ποτάμι να κρύβει κάποιο... στοιχειό που σε κάθε δημοτική εκλογική αναμέτρηση πετάγεται και φέρνει τα πάνω - κάτω; Στον εικοστό πρώτο αιώνα, στοιχειά δεν υπάρχουν, κύριοι βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία. Στον εικοστό πρώτο αιώνα κυριαρχούν οι νόμοι της λογικής, ή, αν δεν το κατανοείτε... τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, που λέει ο λαός. Και οι λογική υποβάλλει ένα καίριο ερώτημα: τα δικά σας «κουκιά» -τα περσινά- κατά πού σκόρπισαν στις φετινές δημοτικές εκλογές;
Και μην μας πείτε ότι τα σκόρπισε το... Μνημόνιο, διότι -κι εδώ είναι το παράδοξο- ο «πράσινος» συνδυασμός για την Περιφέρεια, στον δήμο Πηνειού, πήρε 46,61% έναντι 25,63% για τον «γαλάζιο» συνδυασμό.
Κάθε πειστική απάντηση, ευπρόσδεκτη...
Πηγή: Iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου