ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε μία από τις ανοιχτές, ευανάγνωστες, σαφείς και αναπάντητες , επιστολές μου προς τον Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα η οποία δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες στις 7/11/09 αναφερόμενος στο ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας με την επιβολή προστίμων, σημείωνα μεταξύ άλλων και τα εξής: «Οφείλω να συγχαρώ τη Δημοτική Αστυνομία για την εργώδη προσπάθεια που καταβάλει όχι τόσο για να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό όσο για να εισπράττει ο Δήμος όσο το δυνατόν περισσότερα από πρόστιμα για να εξασφαλίζει την πληρωμή των οργάνων του».
Αυτή η διαπίστωσή μετά από ένα ακριβώς χρόνο επιβεβαιώνεται και σήμερα. Οι ίδιες τακτικές , οι ίδιες διαπιστώσεις.
Προχτές Δευτέρα απόγευμα δεν στάθμευσα το αυτοκίνητό μου στο συνήθη χώρο στάθμευσης της Ακτής Δυμαίων αλλά σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης όπου λόγω της μη λειτουργίας των καταστημάτων, βρήκα ευχερώς χώρο πλησίον του γραφείου μου επί της οδού Μιαούλη.
Από περιέργεια έριξα μια ματιά στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κατά σειρά και στις δύο πλευρές της Μιαούλη και διαπίστωσα πως κανένα όχημα δεν έφερε σε εμφανή θέση όπως προβλέπεται το σχετικό εισιτήριο.
Δεν παρασύρθηκα όμως από το καθεστώς αν και δικαιολογημένα πολλοί αρνούνται την καταβολή τελών σταθμεύσεως αφού αυτά τα τέλη έχουν ενσωματωθεί και καταβάλλονται με τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων ετησίως και προκαταβολικά στο Δημόσιο Ταμείο.
Εξέδωσα λοιπόν εισιτήριο δύο(2) ευρώ ισχύος δύο ωρών, όσο χρόνο υπολόγιζα την απασχόλησή μου. Το εισιτήριο έφερε αριθμό 0396964 και ώρα εκδόσεως 17.43 οπότε έληγε στις 19.43.
Όμως ο άγρυπνος οφθαλμός της Δημοτικής Αστυνομίας «ος τα πανθ’ ορά» επιλεκτικά διερευνών τα σταθμευμένα οχήματα της οδού Μιαούλη εν μέσω σκότους εντόπισε πως εκείνη την ώρα 20.00 το εισιτήριο που έφερε το με αριθμό κυκλοφορίας ΥΖΚ 3590 αυτοκίνητο είχε λήξη εδώ και ολόκληρα 17 λεπτά. Γι’ αυτή την παράβαση η Δημοτική Αστυνομία με φιλοδώρησε με το υπ’ αρίθ. 217661 ροζ πρόστιμο των 20 ευρώ.
Το ζήτημα δεν έληξε όμως εδώ, γιατί και πάλιν λόγω περιεργείας μου διακρίβωσα ότι κανένα άλλο από στα σταθμευμένα οχήματα δεν έφερε εισιτήριο ούτε και ροζ «προσκλητήριο».
Γι’ αυτή την επιλεκτική τακτική μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Η το όχημά μου και ο ιδιοκτήτης του αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αστυνομίας ή ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος μου, που είναι περιοχής Αθηνών προκαλεί τους εντοπίους αστυνομικούς να επιβάλλουν πρόστιμα μόνον σε οχήματα που φέρουν πινακίδες περιοχών εκτός Πατρών .
Εγώ αναγνωρίζω ότι όφειλα να εκδώσω συμπληρωματικό εισιτήριο ,έστω και για μισή ώρα, και συνεπώς ως παραβάτης θα καταβάλλω εμπροθέσμως το πρόστιμο στο ταμείο του Δήμου. Όμως αξιώνω να έχω μια υπεύθυνη απάντηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου για την άνιση αντιμετώπιση εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας των παραβατών και το διαχωρισμό τους σε παραβάτες που ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Πάτρα και σε παραβάτες που ενδεχομένως ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές της χώρας.
Εν αναμονή απαντήσεώς διατελώ
με κάθε τιμή

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου