ΕΛΛΑΔΑ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα... Όλα εδώ ξεκίνησαν κι εδώ θα καταλήξουν!!!
Για την Ελλάδα....
Την Ελλάδα που σήμερα μιλάει για τη σωτηρία της μέσα από τα χείλη των Ελλήνων πολιτικών της.
Την Ελλάδα που είναι στο θάλαμο εντατικής με ..."μηχανική υποστήριξη" (έτσι προσπαθούν να μας πείσουν τουλάχιστον).
Την Ελλάδα που για να φτάσει τους υψηλούς στόχους της Ευρώπης, καταποντίζει στα χαμηλά υπόγεια τα παιδιά της.
Ναι! ...γι' αυτή την Ελλάδα μίλησαν όλοι οι παρακάτω.
Σε κρίση συνείδησης;
Σε αναλαμπές συνειδητοποίησης;
...ίσως!
Ίσως και να ήθελαν με τα λόγια τους να μας υπενθυμίζουν στο πέρασμα των χρόνων τη μεγάλη κληρονομιά μας! ...αυτή που προσπαθούν να σβήσουν απ' τις μνήμες μας!...
Μαρία Τρισελιώτη




Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το όραμα της Ελλάδος, για να επικρατήσουν οι έννοιες της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. (Μπούτρος Γκάλι τ. Γεν. Γραμμ.ΟΗΕ)

Οι μεγαλειώδεις αγώνες του Ελληνικού Λαού για την Ελευθερία συνοδεύονται από τους ύμνους και τις ευχές μας. (Φρ. Ρούσβελτ, τα .Πρόεδρος ΗΠΑ)

Τα πλούσια χαρίσματα του Ελληνικού Λαού και του πολιτισμού του βοήθησαν να γίνει η Αμερική ισχυρή.(Μπιλ Κλίντον, τ. Πρόεδρος ΗΠΑ)

Εμείς στην Αγγλία γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για τον οποίο πέθανε ο Λόρδος Βύρων είναι ιερός και θα τον συνεχίσουμε.(Ουΐστον Τσώρτσιλ, τ. Πρωθυπ. Αγγλίας)

Οι Έλληνες είναι το δεξί χέρι του Θεού. (Ρώσικη παροιμία)



Έλληνα, όπου κι αν γυρίσω τη σκέψη μου, όπου κι αν στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.(Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής)

Η Ευρώπη είναι θυγατέρα της Ελλάδος, κάτι που ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. (Π. Νεχρού, τ. Πρωθυπ. Ινδίας)

Καταγόμαστε από τους Έλληνες πολιτιστικά. Οι νόμοι μας, οι επιστήμες μας, οι τέχνες μας, έχουν τις ρίζες τους στην ένδοξη Ελλάδα. (Π. Σέλλεϋ, Άγγλος Ποιητής)

Το Ελληνικό Έθνος είναι η αιώνια νεότητα, γιατί απ’ αυτό πήγασαν ο ανθρωπισμός και η συμπόνια προς τους δυστυχούντες και τους δυναστευομένους. (Φρ. Χέγκελ, Γερμανός Φιλόσοφος)

Το αλφάβητο προήλθε από την Ελλάδα. Η γλώσσα μας βρίθει ελληνικών λέξεων. Όλα τα πνευματικά δημιουργήματα οφείλονται σε αυτήν. (Γουίλ Ντιράν, Αμερικανός Ιστορικός)

Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το φως στην ανθρωπότητα. (Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος Συγγραφέας)

Γινόμαστε καθημερινά περισσότερο Έλληνες, τουλάχιστον στις αντιλήψεις. Ας ελπίσουμε πως κάποτε θα γίνουμε και κατά φύση! (Φρ. Νίτσε, Γερμανός Φιλόσοφος)



Υπερασπιστείτε την Ελλάδα γιατί σ’ αυτήν χρωστάμε τα φώτα μας, τις επιστήμες, τις τέχνες και όλες τις αρετές μας. Και μη φοβηθείτε ότι θα κλονιστεί η ισορροπία της Ευρώπης. (Φρ. Βολτέρος, Γάλλος Φιλόσοφος)

Οι Έλληνες είναι δάσκαλοί μας, τους θαυμάζω σαν άφθαρτες διάνοιες.(Γιόχαν Γκαίτε, Γερμανός Ποιητής)

Άλλοτε λέγαμε : Οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι Ήρωες μάχονται σαν Έλληνες (28/10/1940). Αν δεν υπήρχεν η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζομεν ποία θα ήτο η έκβασης του δευτέρου μεγάλου πολέμου. (Τσόρτσιλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου