EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΝ ANTIΠΡΟΕΔΡΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

Αγαπητέ φίλε κ. Αντιπρόεδρε,
Μετά τη προκλητική δήλωσή σου ότι τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία του Δημοσίου τα φάγαμε μαζί θέλω να σου δηλώσω ,ως συνεπής φορολογούμενος πολίτης που δεν έφαγε τίποτε πως νοιώθω εμπαιζόμενος και προσβεβλημένος γιατί κανένα από τα τέσσερα παιδιά μου δεν εξασφάλισε εργασία με ρουσφέτι. Και ενώ δεν χρωστάω σε κανένα τίποτα σήμερα καλούμαι να πληρώσω κι εγώ τα φαγωμένα από εσάς όπως ομολογείτε και τους κολλητούς των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων.
Ο Πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά τόνιζε με έμφαση και στεντόρεια φωνή πως υπάρχουν λεφτά για το λαό και η ηχώ των τότε λόγων του με ακολουθεί.
Όμως αγαπητέ μου Αντιπρόεδρε ασφαλώς γνώριζες όπως δήλωσες ότι τα λεφτά είχαν φαγωθεί «από εσάς και εμάς» και βέβαια δεν το πληροφορήθηκες σήμερα. Αν όμως αυτό δεν το γνώριζε ο Πρωθυπουργός όφειλες να τον είχες ενημερώσει και να μην εκτίθεται στο λαό με το να επαναλαμβάνει τη θέση του ,πως υπάρχουν λεφτά .
Αλήθεια τι να πιστέψουμε αγαπητέ μου κ. Αντιπρόεδρε τα όσα λέγονταν ή αποκρύπτονταν προεκλογικά ή τα όσα λέγονται ή αποκρύπτονται σήμερα;
Δεν θεωρώ πως υπάρχουν Έλληνες που δέχονται την προσβολή που εξαπέλυσες προ ημερών. Εάν διορίζατε υπεράριθμους ή αργόσχολους των κομματικών παραμάγαζων δεν φταίει ο Λαός να πληρώσει τα σπασμένα για τις απαράδεκτες πολιτικές σας που και εσύ χαρακτήρισες με πολύ βαρύτερες εκφράσεις. Εάν στον άγχος της επανεκλογής των ανεπάγγελτων επαγγελματιών της πολιτικής εντάσσονταν και η σε βάρος των συμφερόντων του λαού ρουσφετολογία, την οποία μετά βδελυγμίας αποδοκιμάζεις, δεν μας αφορά δεν μας εκφράζει, ούτε μας πείθει.
Όλοι οι πολίτες επιθυμούν να έχουν εργασία και αυτό είναι ιερό δικαίωμά τους. Η αξίωση ικανοποίησής του από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ενός ελεεινού παζαριού: «μου δίνεις ψήφο, σου δίνω θέση στο Δημόσιο». Δεν αποδεχόμαστε την άποψη σας ότι τα λεφτά που μας λείπουν τα φάγαμε μαζί. Μ’ αυτή σου τη φράση κουρελιάσθηκε η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο εκατομμυρίων εργαζομένων μη προνομιούχων Ελλήνων.
Αυτή τη φράση , δικαιούται άνετα να διατυπώσει κάθε Έλληνας για όσους μας κυβέρνησαν τα τελευταία μετά την μεταπολίτευση χρόνια. Μπορούμε να δηλώσουμε , πως δεν μπορούμε να επωμιζόμαστε τα βάρη από τους κακούς χειρισμούς σας.
Δεν μπορεί οι κάθε φορά κλέφτες του δημοσίου χρήματος να μένουν ατιμώρητοι και να καλύπτονται με μεθοδευμένες θεσμοθετημένες παραγραφές, να αδειάζουν τα ταμεία με μίζες , με πανωτόκια, με δωράκια των πεντακοσίων εκατομμυρίων , με κουτσονόμους, με ομόλογα, με προμήθειες ΖΗΜΕΝΣ - οπλικών και άλλων συστημάτων , με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, με «ιερές» ανταλλαγές ακινήτων , με πριμ «παραγωγικότητας», με μυθώδη μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών, με δώρα σε κουμπάρους, με παροχές σε μονοπωλιακές επιχειρήσεις , με εφ’ άπαξ παροχές, με χρηματοδοτήσεις Τραπεζών και τόσες άλλες κλεψιές και στο τέλος να μας λέτε ότι μαζί τα φάγαμε.
Αν παραγράφηκαν τα αδικήματα κ. Αντιπρόεδρε γιατί εσείς είχατε προνοήσει γι’ αυτό και αν δεν κλείσθηκαν στις φυλακές οι καταχραστές δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο κορβανά τα κλεμμένα;
Τι νόημα άραγε έχουν οι προανακριτικές επιτροπές αφού τελικά θα εκδοθούν τόσα πορίσματα όσα και τα κόμματα της Βουλής και στο τέλος δεν πρόκειται να πάθει κανείς απολύτως τίποτε, αφού άλλωστε έχετε λάβει πρόνοια. Γιατί δεν παραδίδετε στους Εισαγγελείς και στους ανακριτές της τακτικής δικαιοσύνης τις ενδείξεις ή ακόμη και τις υπόνοιες διάπραξης ποινικών αδικημάτων από πολιτικούς; Tι είναι εκείνο που φοβίζει τελικά μήπως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το διάφανο της όλης διαδικασίας;
Γιατί θα πρέπει εγώ, ο ειλικρινής φορολογούμενος να πληρώσω και να καλύψω τα ελλείμματα που άφησαν οι κλέφτες και οι ανίκανοι να διαχειρισθούν τις τύχες μας;
Γιατί η Κυβέρνηση δεν αξιώνει από τη Γερμανία την επιστροφή του ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναγκαστικό δάνειο που συνήψε από τη χώρα μας στη διάρκεια της κατοχής κι ακόμα την καταβολή του ποσού των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιδικάσθηκε εις βάρος της για επανορθώσεις ζημιών στη χώρα μας;
Ως Έλληνας πολίτης , μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και με πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά αξιώνω από την Ηγεσία μου να υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια μου η οποία καταρρακώθηκε με όσα συμβαίνουν και όσα ακούω από επίσημα κυβερνητικά χείλη.
Εάν είχαν καταβληθεί οι αποζημιώσεις και τα ποσά του δανείου και είχαν επιστραφεί τα πάσης φύσεως και μεγέθους κλεμμένα, δεν θα χρειάζονταν σήμερα εγώ και ο κάθε πολίτης με μικρά η μεσαία εισοδήματα να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα ελλείμματα και τα άδεια ταμεία του κράτους.
Να λοιπόν που θα βρεθούν τα χρήματα για να ανορθωθεί η οικονομία μας και να μην μας λέτε ότι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά !…
Κύριε Αντιπρόεδρε ο Ελληνικός λαός βλέπει, ακούει ,αισθάνεται και έχει γνώση τι συμβαίνει, συνεπώς η οργή έχει και όρια ,δεν θα ανεχθεί άλλους εμπαιγμούς και άλλα ψέματα και κυρίως την ατιμωρησία των υπευθύνων.
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε το Γουδί ,μετά από την σύγχρονη νεοελληνική οικονομική και ηθική καταστροφή τι θα υπάρξει;
Eάν δεν υπάρξει τιμωρία και κάθαρση, το τίμημα θα είναι βαρύτατο και θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι , χωρίς επιμερισμό ευθυνών όπως σαφώς επιχειρήσατε να πράξετε με τις δηλώσεις σας.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Δικηγόρος τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου