ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Εξοχότατε κ। Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑ।ΣΟ।Κ.,
είχα μέρες τώρα την πρόθεση να σας απευθύνω μια επιστολή μου και να σας κάνω κοινωνό του προβληματισμού μου.
Πραγματοποιώ σήμερα αυτή μου την απόφαση και εκφράζω σε Σας τη θλίψη που ένοιωσα ως Έλληνας Πολίτης από την προσβλητική συμπεριφορά του Υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βολφγκανγκ Σόϊμπλε.
Πέραν από την άποψή του ,που μπορεί να έχει κανείς για τη χώρα μας και ελεύθερα να την εκφράζει ότι :«Η Ελλάδα ζει πέραν των δυνατοτήτων της για πολλά χρόνια» άποψη την οποία μπορώ να συμμερισθώ, προχώρησε περαιτέρω και στη διατύπωση μίας ύβρεως όταν είπε επί λέξει τα εξής : «δεν μπορούμε εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τα λάθη των Ελλήνων».
Με τα όσα είπε ο Γερμανός Υπουργός των Οικονομικών ως Έλληνα με προσβάλει γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ μου λέει κατάμουτρα πως μας ταΐζε μέχρι σήμερα και δεν μπορεί πλέον να μας καταβάλει τα τροφεία.
Δεν θεωρώ πως μπορεί να υπάρχουν Έλληνες που να δέχονται αυτή την προσβολή. Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Έλληνα είναι η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο. Και αυτά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών με τα όσα είπε τα πρόσβαλε.
Αυτή τη φράση τηρουμένων των αναλογιών μπορεί άνετα να την διατυπώσει και κάθε Έλληνας προς τις Κυβερνήσεις μας και να πούνε , πως δεν μπορούν να επωμίζονται εκάστοτε τα βάρη από τους κακούς χειρισμούς των Κυβερνήσεων.
Δεν μπορεί οι εκάστοτε κλέφτες του δημοσίου χρήματος να αδειάζουν τα Ταμεία με μίζες , με πανωτόκια, με δωράκια των πεντακοσίων εκατομμυρίων , με κουτσονόμους, με ομόλογα, με προμήθειες τύπου ΖΗΜΕΝΣ και οπλικών συστημάτων , με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πριμ «παραγωγικότητας» με μυθώδεις μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών με δώρα κουμπάρων με παροχές σε μονοπωλιακές επιχειρήσεις με εφ’ άπαξ παροχές με χρηματοδοτήσεις Τραπεζών και τόσες άλλες λαμογιές , να μένουν ατιμώρητοι καλυπτόμενοι σε τεχνητές παραγραφές .
Κι άν παρεγράφηκαν τα ποινικά αδικήματα και δεν κλείσθηκαν στις φυλακές οι καταχραστές του Δημοσίου χρήματος
κ. Πρωθυπουργέ , δεν θα έπρεπε να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο κορβανά τα κλεμμένα ; Γιατί θα πρέπει εγώ από το ισχνό μου εισόδημα να πληρώσω και να καλύψω τα ελλείμματα που άφησαν οι κλέφτες και οι ανίκανοι να διαχειριστούν τα οικονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας;
Γιατί η χώρα μας δεν αξιώνει από τον κ. Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας που μας λοιδορεί και την Κυβέρνησή του να μας επιστρέψει το ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αναγκαστικό Δάνειο που συνήψε από τη χώρα μας η Γερμανία στη διάρκεια της κατοχής.
Γιατί η χώρα μας δεν αξιώνει από τον Υπουργό των Οικονομικών και την Κυβέρνησή του να μας καταβάλει το ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιδικάσθηκε να καταβάλει ως επανορθώσεις για τις ζημιές που προξένησε στη χώρα μας.
Γιατί τέλος δεν αξιώνει η χώρα μας να επιστρέψει η Γερμανία τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που άρπαξε από την Ελλάδα την περίοδο της κατοχής;
Ως Έλληνας εκλογέας και μέλος του ΠΑ. ΣΟ. Κ αξιώνω από την Ηγεσία μου να υπερασπισθεί σθεναρά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων η οποία καταρρακώθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας.
Εάν η Γερμανία και ο κ. Υπουργός των Οικονομικών είχαν καταβάλλει τις αποζημιώσεις και τα ποσά του δανείου δεν θα χρειάζονταν σήμερα εγώ και ο κάθε πολίτης με μικρά η μεσαία εισοδήματα να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα ελλείμματα και τα άδεια ταμεία του κράτους.
Να λοιπόν που θα βρεθούν τα χρήματα για να ανορθωθεί η οικονομία μας και να μην μας λέει και ο κ. Υπουργός των Οικονομικών της «φίλης» μέλους της Ε.Ε. και «συμμάχου» στο ΝΑΤΟ χώρας ότι πληρώνει για τα λάθη μας.
Επιστροφή των κλεμμένων του Δανείου και των αποζημιώσεων της «φίλης» Γερμανίας.
Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του Κινήματος προχώρα σταθερά και δυναμικά είμαστε μαζί σου σ’ αυτή τη νέα πορεία.
Έχεις τη συντριπτική στήριξη του Ελληνικού Λαού πρέπει να απαντήσεις δυναμικά και να καταδικάσεις τη νέα προσβολή.
Δεν πρέπει στο εξής να δεχθούμε άλλες προσβολές!…
ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Ενεργός πολίτης -Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου